Начините за спиране на мастурбирането

Начините за спиране на мастурбирането

мастурбацията е нормална част от сексуалната експресия. Това може да облекчи стреса и да помогне на човек да определи на какво се радва сексуално. Ако стане натрапчиво обаче, това може да се превърне в проблем. Ако случаят е такъв, има много начини човек да спре да мастурбира.

В повечето случаи мастурбацията е нормална сексуална практика, която не причинява физически или емоционален дистрес.

Това обаче може да се превърне в проблем, ако се намесва негативно в живота на човек.

В разделите по -долу обсъждаме защо може да е полезно да спрем мастурбирането, как да спрем и как да разпознаем кога той Може да се превърне в проблем.

Защо да спрем?

В някои случаи мастурбацията може да доведе до отрицателни емоции или да пречи на определени аспекти от живота на човек.

Например, ако човек ограничи взаимодействието си с другите или пропусне работа за мастурбиране, може да е време да помислите как да спрете мастурбирането.

Въпреки че е рядкост, честата мастурбация може да причини дразнене на кожата и подуване на пениса.

Когато това е така, може да се наложи да спрете мастурбирането, за да облекчите симптомите.

Как да спрете

Ако мастурбацията се превърне в проблем, там, там са стратегии Gies и техники, за да помогнете на човек да спре.

Комбинация от техники може да бъде полезна, включително следното:

1. Избягвайте порнографията

излагането на порнография може да предизвика желанието да мастурбирате.

Хората, които искат да спрат мастурбирането, трябва да избягват порнографски филми, изображения и уебсайтове. Ако човек може да постави бариера между себе си и порнографията, това може да им помогне да нарушат навика.

Вече е много лесно да се получи порнография само за няколко секунди. Хората обаче могат да се опитат да ограничат достъпа си до порнография, като използват филтри на електронни устройства, които блокират определени видове съдържание, като порнографски материали.

Въпреки че човек може да деблокира такива уебсайтове, отделяйки време да го направи може да им даде време да си възвърнат контрола върху техните импулси и да позволят на желанието да премине.

2. Останете активни

Може да бъде полезно за човек да намери начини да заема времето си, което не предизвиква желанието да мастурбира.

Намирането на търговски обекти за освобождаване на енергия може да замени времето, прекарано мастурбиране. Хората могат да помислят за поемане на ново хоби или да научат ново умение, като например да научат музикален инструмент или да опитат нов спорт.

Разработването на нови цели може да помогне на човек да преориентира енергията си и да намери вълнение и изпълнение в други Неща.

Възможно е също да се определи кога желанието за мастурбиране е най -високо и планирайте други дейности за това време.

3. Потърсете професионална помощ

Когато мастурбацията се отразява негативно на живота на човек, може да е полезно да потърсите съвет от специалист по психично здраве, който е специализиран в човешката сексуалност.

Възможно е допълнителни проблеми да има допълнителни проблеми , като например обсесивно-компулсивно разстройство, са основният проблем. никозеро измама Разговорите с терапевт или психолог е полезно да се работи чрез негативни чувства и да научите стратегии за промяна на поведението, за да спрете мастурбирането.

Американската асоциация на преподавателите по сексуалност, съветници и терапевти предлагат ресурси, за да намерят помощ.

4. Прекарвайте повече време с други

Някои хора могат да мастурбират, защото се чувстват самотни или нямат какво друго да запълнят времето си.

Прекарването на по -малко време само намалява възможностите за мастурбиране. Прекарването на време с други ще държи не само човек, но може също да пренасочи фокуса им.

Има няколко начина за намаляване на усамотението. Хората могат да се срещнат с приятели или семейство, да вземат клас или да се присъединят към фитнес зала, за да останат социално ангажирани с други.

5. Упражнението

Упражнението е ефективен начин както за по -ниско напрежение, така и за положително фокусиране на енергията.

Дейности като бягане, плуване и повдигане на тежести могат да засилят тялото и да освободят ендорфини, които насърчават чувствата на чувствата на благополучие.

Чувството по-щастливо и по-спокойно може да намали желанието да се мастурбира толкова често.

6. Намерете група за поддръжка

Когато мастурбацията е натрапчива, това може да се дължи на различни причини. Например, това може да се дължи на:

 • Необработени състояния на психичното здраве
 • Проблеми с отношенията
 • Рестриктивни възгледи за сексуалността
 • Лошо сексуална комуникация или умения за разрешаване на конфликти
 • Културни различия в сексуалното изразяване
 • Културни и религиозни конфликти

Въпреки това, като подкрепяте от надеждна група от Хората може да са полезни за някои хора да потушат навика. Намирането на група за подкрепа може да им даде пространството, от което се нуждаят, за да изразят опасения и да развият положителни стратегии за справяне.

Когато човек говори открито за предизвикателствата, пред които са изправени, други могат да им помогнат да се чувстват валидирани. Това може да намали всякакви чувства на вина или срам, свързани с натрапчива мастурбация.

странични ефекти

мастурбацията обикновено не причинява странични ефекти.

, ако мастурбацията е Натрапчиво, постоянно или енергично, това може да причини следните странични ефекти:

 • Оток: При мъжете захващането на пениса твърде плътно по време на мастурбацията може да причини леко подуване или оток.
 • Дразнене на кожата: Когато мастурбацията е твърде енергично, това може да доведе до размазване или дразнене на кожата. Дърхването на кожата обикновено е леко и отминава след няколко дни.
 • Вина: Въпреки че мастурбацията не е грешна или нездравословна, някои хора могат да изпитат негативни чувства след това, като вина или срам.

Митовете, че мастурбацията причинява слепота или безплодие, не са верни.

Кога мастурбацията е проблем?

мастурбацията се превръща в проблем, ако това се отразява отрицателно на човек или въздейства върху други Области от живота им.

например, ако той започне да пречи на способността им да оргазъм или да имат сексуални отношения с партньор, може да си струва да се обърнете към навика.

Натрапчиво поведение

In some instances, masturbation can be a compulsive sexual behavior.

A compulsive sexual behavior involves an intense and repetitive preoccupation with sexual urges, fantasies, and behaviors.

Заслужава да се отбележи, че това не е същото като да имаш висок сексуален нагон.

Натрапчивото поведение причинява психосоциални проблеми или дистрес. Това затруднява действително да се наслаждава на поведението.

Когато мастурбацията е принуда, това е проблем с психичното здраве. Според доклад на казуса в списанието за психиатрия, натрапчивата мастурбация обикновено е или състояние на контрол на импулса, или вид сексуална дисфункция.

Чувства на вина

за някои хора, мастурбация Също така предизвиква чувство на интензивна вина.

Едно проучване в списанието сексуална медицина, в което участват 4 211 мъже, посещаващи амбулаторна клиника за сексуална медицина, установяват, че 8,4% от мъжете съобщават, че чувстват чувство на вина след мастурбиране.

Всички участници попълниха въпросник и структурирано интервю относно тяхната честота на мастурбация и свързани чувства.

Чувството на вина също може да доведе до други проблеми. Например, по -високите нива на вина бяха свързани с повишена употреба на алкохол, което може да причини други проблеми с психичното и физическото здраве.

Резюме

В повечето случаи мастурбацията е нормална част от сексуалността. Честотата на мастурбацията варира значително от човек на човек и няма „нормална“ честота.

Въпреки това, ако мастурбацията започне да пречи на други части от живота на човек или започне да причинява дистрес, може да е полезно за Спрете или намалете честотата.

Има няколко начина за спиране на мастурбирането, включително избягване на порнография и фокусиране върху други дейности. Ако обаче някой подозира, че има проблем със сексуалната принуда, най -добре е да потърсите професионална помощ.

 • Алкохол / пристрастяване / незаконни наркотици
 • Психология / психиатрия
 • Сексуално здраве/ППБ
 • Спортна медицина/фитнес

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents